Productcategorieƫn

over Pabloos Pottery

Specialist in handgedraaid keramiek

Over Pabloos Pottery

Welkom op mijn website!

Mijn naam is Carolina Spruit, eigenaresse van Pabloos Pottery.Ā  Alle producten op deze website zijn meerdere keren door mijn handen gegaan. Maar, hoe is dit dan mijn werk geworden? dat leg ik je graag uit!

Ik neem je mee naar mijn afstudeerjaar, de periode waarin het idee van Pabloos allemaal ontstaan is.

In de zomer van 2020 ben ik afgestudeerd aan de hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar ik de opleiding ‘Fine Art and Design in Education’ heb gevolgd, en afgerond. Officieel ben ik dus bevoegd om tot 6 VWO les te geven.

Tijdens mijn studie heb ik mijn voorliefde voor keramiek ontdekt. Gedurende de opleiding legde ik de verfkwast steeds vaker neer en was ik steeds meer te vinden in het keramieklokaal.
Het was dan ook geen verrassing dat ik met keramiek ben afgestudeerd. Een ding wist ik zeker, hier wilde ik mijn werk van gaan maken!

Direct na het afstuderen ben ik begonnen met Pabloos Pottery vanuit ons tuinhuisje in Maasdam. Hier groeide ik al snel uit en sinds februari 2022 is Pabloos Pottery verhuisd naar Boendersweg 1 te ‘s-Gravendeel.

Inmiddels is het atelier flink uitgebreid en heb ik 6 draaischijven om alle enthousiaste cursisten les te kunnen geven.

Naast mijn kunstacademie achtergrond heb ik veel lessen gevolgd om mijn (draai)technieken te verbeteren.

Ik probeer 2x per jaar een weekend les te nemen. Zo heb ik bijzonder veel geleerd van Jose Mariscal, Eric Landon, James Ort, Tessa Lecluyse en meer.

Mijn draaitechniek is dan ook een moderne techniek waar handige trucs van meerdere (bekende) keramisten in verwerkt zitten.

 

Werkwijze

Elke zaterdag zijn er meerdere mogelijkheden om een losse workshop te volgen in mijn atelier. Omdat de workshops altijd vragen naar meer, geef ik het hele jaar door ook 5-weekse cursussen.

Dit is een unieke kans om in een klein groepje het hele keramiekproces te leren kennen. Cursussen zijn altijd op donderdagavond.

Wat doe ik dan de rest van de week? Ik maak constant nieuwe voorraad voor de webshop. Er gaat naast productie draaien ook veel tijd zitten in het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe producten.

Daarnaast ben ik veel bezig met maatwerk bestellingen. Denk hierbij aan complete serviezen, gepersonaliseerde producten en bijzondere urnen.

Ik krijg vaak de vraag wat ik het liefst maak of waar ik het meest trots op ben. Laat ik voorop stellen dat ik alles wat op de draaischijf begint, graag maak. De liefde voor het draaien neemt alleen maar toe!

Maar als ik dan toch moet kiezen, maak ik het liefst bijzondere urnen. Het is zo’n persoonlijk uniek product. Elke urn is anders, elk verhaal is anders, en dat maakt mijn werk ontzettend dankbaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

workshop informatie

Boek een workshop of cursus via de webshop!