Productcategorieƫn

over Pabloos Pottery

workshops | Handgemaakte producten

Over Pabloos Pottery

Welkom op mijn website!

Mijn naam is Carolina Spruit, eigenaresse van Pabloos Pottery.Ā  Alle producten op deze website zijn meerdere keren door mijn handen gegaan. Maar, hoe is dit dan mijn werk geworden? dat leg ik je graag uit!

Ik neem je mee naar mijn afstudeerjaar, de periode waarin het idee van Pabloos allemaal ontstaan is.

In de zomer van 2020 ben ik afgestudeerd aan de hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar ik de opleiding ‘Fine Art and Design in Education’ heb gevolgd. Officieel ben ik dus bevoegd om tot 6 VWO les te geven.

Tijdens mijn studie heb ik mijn voorliefde voor keramiek ontdekt. Gedurende de opleiding legde ik de verfkwast steeds vaker neer en was ik steeds meer te vinden in het keramieklokaal.
Het was dan ook geen verrassing dat ik met keramiek ben afgestudeerd. Een ding wist ik zeker, hier wilde ik mijn werk van gaan maken!

Direct na het afstuderen ben ik begonnen met Pabloos Pottery vanuit ons tuinhuisje in Maasdam. Hier groeide ik al snel uit en sinds februari 2022 is Pabloos Pottery verhuisd naar Boendersweg 1 te ‘s-Gravendeel.

Inmiddels is het atelier flink uitgebreid en heb ik 6 draaischijven om alle enthousiaste cursisten les te kunnen geven.

 

Werkwijze

Elke zaterdag ochtend, en soms ook zaterdag middag, organiseer ik workshops pottenbakken tot 6 personen. Met veel plezier en enthousiasme leer ik de cursisten hoe je te werk gaat achter de draaischijf.

Omdat de workshops natuurlijk vragen naar meer, geef ik ook 5-weekse cursussen. Deze zijn altijd op donderdag avond, ook in een groepje van max 6 personen.

Doordeweeks ben ik dan voornamelijk bezig met het maken van voorraad voor de webshop, en het maken van maatwerk.

Maatwerk varieert van hele bijzondere unieke urnen tot complete serviezen. Ik hou wel van een uitdaging en daarom heb ik de afgelopen drie jaar onwijs bijzondere maatwerk bestellingen mogen maken.

 

 

 

 

workshop informatie

Boek een workshop via de mail, of door een giftcard te bestellen!

Deze zijn te koop bij producten > workshop giftcard