Productcategorieƫn

over Pabloos Pottery

workshops | Handgemaakte producten

Over Pabloos Pottery

Welkom op mijn website!

Mijn naam is Carolina Spruit, eigenaresse van Pabloos Pottery.

Ik neem je mee naar mijn afstudeerjaar, de periode waarin het idee van Pabloos allemaal ontstaan is.

In de zomer van 2020 ben ik afgestudeerd aan de hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar ik de opleiding ‘Fine Art and Design in Education’ heb gevolgd. Officieel ben ik dus kunstdocent.

Tijdens mijn studie heb ik de magie van keramiek ontdekt. Vanaf het tweede tot en met het vierde studiejaar heb ik veel geleerd op het gebied van keramiek, pottenbakken, gips en klei.

Het was dan ook geen verrassing dat ik met keramiek sculpturen ben afgestudeerd. Deze werken zijn combinaties van gedraaid werk en hanggevormd werk. Om het afstudeerwerk te maken, was nog een hele opgave. Door de eerste coronagolf in maart 2020 moest ik noodgedwongen al het werk vanuit huis maken. Samen met Rolf hebben wij ons tuinhuis omgetoverd tot een compleet keramiek atelier, zodat ik met keramiek kon afstuderen.

Eigenlijk was Pabloos Pottery hier al ontstaan. Direct na het afstuderen ben ik begonnen met het organiseren van workshops. Daarnaast begon ik met de verkoop van mijn handgemaakte producten via deze website. Het tuinhuisje bleek al snel niet groot genoeg meer. Daarom zijn we in september 2021 verhuisd naar deRehoboth school te Maasdam. Hier hebben wij een volledig klaslokaal omgetoverd tot atelier. Helaas moesten wij hier na 3 maanden weer vertrekken.

Sinds februari 2022 zijn wij verhuisd naar Boendersweg 1 te ‘s-Gravendeel. Hier heb ik een ontzettend leuk atelier. Ik organiseer elke maandag avond en zaterdag ochtend workshops voor 6 personen. Ook organiseer ik 5-weekse cursussen welke altijd op donderdag avond plaatsvinden.

Naast de workshops en cursussen ben ik iedere week druk bezig met maatwerk bestellingen. Ik maak urnen en servies in de vorm van maatwerk. daarnaast is er kleinschalig altijd een voorraad verkrijgbaar via de webshop.

 

 

 

 

workshop informatie

Boek een workshop via de mail, of door een giftcard te bestellen!

Deze zijn te koop bij producten > workshop giftcard