Productcategorieën

Workshops & cursussen

  

Eenmalige workshop pottenbakken

Heb je altijd al eens willen pottenbakken? Heb je al draai ervaring maar wil je graag weer een les volgen? Je bent ongeacht de hoeveelheid draai ervaring van harte welkom in mijn atelier te ‘s-Gravendeel.

Hoe ziet een workshop er uit? Je werkt altijd in kleine groepjes van maximaal 6 personen onder professionele begeleiding van Carolina. De workshop begint met een heldere uitleg. Daarna ga je aan de slag achter de draaischijf. je hebt onbeperkt toegang tot bolletjes klei die al voor jou gekneed zijn. Na de workshop kies je 1 werkstuk uit om af te bakken. Wil je meer afbakken? dit kan onbeperkt tegen bijbetaling.

Via de webshop boek je eenvoudig een workshop pottenbakken. De data zijn op dit moment aangevuld t/m eind maart, zodat we lekker vooruit kunnen plannen.

Enthousiast geworden na een workshop? Lees hieronder over de 5-weekse cursus pottenbakken!

*Een workshop boeken buiten de reguliere workshop data & tijden om? Dit is alleen mogelijk van 6 tot 12 personen. Stuur vrijblijvend een email met jouw aanvraag.

Tarieven workshop pottenbakken

  • losse workshop 65 euro pp inclusief 1x afbakken
  • extra afbakken 15 euro per stuk

5-WEEKSE CURSUS POTTENBAKKEN

Wil jij het keramiekproces van A tot Z leren? dan is een cursus wat voor jou!
We werken in een hecht groepje van max 6 personen waardoor alle cursisten veel persoonlijke aandacht krijgen. Op dit moment staan er 3 cursussen online. Maart, april en een cursus halfgevorderden.
Wanneer ben je halfgevorderd? Als je minimaal 1x de 5-weekse cursus hebt gevolgd, of iets soortgelijks.
Je boekt een cursus eenvoudig via de webshop.
Hoe ziet een cursus er uit?
les 1: Een algemene uitleg over de cursus en het draaien. We focussen deze les op het draaien van de cilindervorm. Deze les maak je 1-6 basisvormen waar we uiteindelijk een mok of kopje van gaan maken.
les 2: deze les focussen we op het maken van schaaltjes. Er zijn uiteraard meerdere modellen mogelijk.
les 3: deze les leer je hoe je een plat werkstuk draait .we gaan taartschoteltjes en/of ontbijtborden draaien.
les 4: afwerken en afdraaien. Dit houdt in dat de bodem van jouw werkstukken afgewerkt worden en er bijvoorbeeld oren aan mokken gezet kunnen worden.
les 5: glazuren. de datum van de glazuur les staat i.v.m. de droogtijd nog niet vast. Er zijn altijd meerdere opties mogelijk zodat het voor iedereen uitkomt.

*Let op; na het boeken van een workshop staat de datum vast! Deze kun je niet verzetten of annuleren. (je mag wel, in overleg,  iemand in jouw plaats laten deelnemen aan de workshop)